HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

FAQ

Ben je nieuw bij HoliBody, of heb je een vraag over ons aanbod of werkwijze? Lees dan eerst onze FAQ ofwel veel gestelde vragen. Wellicht vind je hier al je antwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag verder.

Over de groepslessen

Ik ben een beginner. Welke les is het beste voor mij?

Bij HoliBody werken we niet echt met beginners- en gevorderden lessen. Iedereen is uniek. Soms begint iemand pas net en kan heel goed meekomen en soms heeft iemand wat meer tijd nodig.

Dat gezegd hebbende, bieden we veel verschillende soorten lessen aan en is er qua intensiteit zeker onderscheid tussen de lessen. Én staan we graag voor je klaar om je een passend persoonlijk advies te geven. 

Ga je voor een 'Relax your Body' les, dan zijn alle lessen geschikt voor zowel beginners en gevorderden.

Binnen de 'Move your Body' lessen maken we wat meer onderscheid, omdat het bij dynamische yoga fijn kan zijn op een wat rustiger tempo te beginnen. Van onze drie dynamische yogalessen, HoliFlow, HoliCore en HoliYinYang, hebben we daarom ook een speciale light versie (HoliFlow light, HoliCore light en HoliYinYang light). Nog steeds dynamisch, maar net iets zachter en rustiger dan de originele les.

Binnen de 'Tone your Body' lessen maken we geen onderscheid tussen de lessen, maar krijg je binnen de les zelf heel veel verschillende opties. In soorten oefeningen, maar ook door verschillende mogelijkheden en gewichten in het gebruikte materiaal (elastiek, dumbells, enkelgewichtjes). Op deze manier zijn kun je de les naar eigen wens doen.

Moet ik lenig zijn om jullie lessen te doen?

Nee, je hoeft zeker niet lenig te zijn om Yoga, Pilates of Barre te doen. Wel zal je ervaren dat je leniger en soepeler wordt als je regelmatig onze lessen doet. Hoeveel dat is en hoe snel je vorderingen zijn, verschilt per persoon.

Wat is de minimum leeftijd om mee te doen met de lessen?

We houden 18 jaar als minimum leeftijd voor de lessen aan.

Wat trek ik aan naar de les?

Voor alle lessen is het van belang dat je kleding draagt waarin je goed kan bewegen, maar trek vooral ook iets aan waar jij je goed in voelt. Zorg wel dat je kleding altijd schoon en heel is.

Hele wijde kleding kan in dynamische lessen in de weg zitten, dus kies liever voor een wat meer aansluitende outfit. Maar dit hoeft zeker niet heel strak te zijn!

Voor de 'Relax your Body' lessen is het altijd fijn om warme sokken en een trui of vest mee te nemen. Ook in de zomer kun je in deze lessen toch afkoelen door het verstillende karakter.

Alle lessen zijn in principe op blote voeten, behalve de 'Relax your Body' lessen of de HoliPilates, die kunnen ook op sokken. Wil je graag de 'Move your Body' en/of 'Tone your Body' lessen ook op sokken doen, zorg dan voor speciale gripsocks (met antislip), zodat je niet uitglijdt.

Wat neem ik mee naar de les?

In de studio zijn alle benodigde materialen, zoals matten, kussens, dekens en andere props, aanwezig. Je hoeft dus niets mee te nemen, maar het mag uiteraard wel. Zeker als je een eigen fijne mat hebt. Ook kan het, zeker in de koudere seizoenen, fijn zijn om voor meer comfort een extra dekentje mee te nemen. Met name naar de HoliRestore en HoliRelax.

Transpireer je snel, dan kan het bij de meer pittige Move your Body en Tone your Body lessen fijn zijn een handdoek mee te nemen om je gezicht af te vegen. Voor de mat is een handdoek niet nodig. Je staat met blote voeten op de mat (voor de grip) en deze maak je na de les zelf weer schoon met speciale matreiniger en een doekje.

Bij de dynamisch lessen kun je, als je dat wilt, je eigen bidon meenemen. Weet graag dat er altijd water en thee in de studio beschikbaar is. Een tip: met name bij Yoga is het beter om vooral na de les te drinken in plaats van tijdens de les.

Hoe vaak moet ik lessen volgen?

Zo vaak als voor jou goed voelt. Als je al andere sporten beoefent, dan kan één keer per week een mooie aanvulling zijn. Doe je verder geen andere sporten, dan raden we aan meerdere keren te komen. En je kan bij ons voor een groot aanbod terecht!

We hebben drie soorten lessen bij HoliBody:

Al deze lessen zijn bij HoliBody binnen de thema’s op elkaar afgestemd en versterken elkaars voordelen. Zo werk je aan een optimale gezondheid.

Ik heb een blessure. Kan ik nog naar de les komen?

Dit verschilt natuurlijk helemaal per blessure, maar vaak is er nog steeds heel veel mogelijk. Tegenwoordig is vanuit artsen en therapeuten steeds vaker het credo: blijf bewegen!

Heb je een milde blessure, geef het dan vooraf aan de les even aan bij je docent, zodat zij er rekening mee kan houden en je eventueel alternatieven kan bieden. Als het een meer ernstige blessure is, neem dan even contact op met de studio. Zo kunnen we je een goed en persoonlijk advies geven.

Mocht het volgen van lessen even helemaal niet mogelijk zijn, dan kan je abonnement (of kaart in geval van ernstige blessures of ziekte) on hold worden gezet (zie hiervoor de algemene voorwaarden).

Ik ben zwanger, kan ik nog lessen bij jullie volgen?

Als je gezond bent en al lessen bij ons volgde voor je zwangerschap (minimaal drie maanden), dan kun je daar nog een lange tijd mee doorgaan. Wel zijn er soms alternatieven nodig voor bepaalde oefeningen en mag je sommige oefeningen helemaal niet meer doen (zoals bijvoorbeeld rechte, liggende buikspieroefeningen na de derde maand).

Onze docenten kunnen je goed adviseren in de les en ervoor zorgen dat het veilig is voor jou en je kindje. Geef het dus wel altijd aan aan de docent!

Ben je nog geen klant bij ons en wil je starten met lessen tijdens de zwangerschap, neem dan even contact met ons op voor een persoonlijk advies. Het is dan helemaal afhankelijk van wat je gewend bent (bijvoorbeeld bij andere studio's) en je fysiek.

Bedenk wel, dat het misschien niet zo slim is om een hele nieuwe (krachtige) manier van bewegen te gaan doen tijdens je zwangerschap. Je lichaam verandert enorm (ook als je nog niets ziet aan de buitenkant!) en je weet niet hoe je lichaam op deze manier van trainen reageert. Dus misschien een beter idee om na de zwangerschap te starten. Ook daar adviseren we je trouwens graag over; hoe weer te starten na de bevalling.

Ik word tijdens een yogales soms emotioneel. Is dit normaal?

Jazeker, dit is heel normaal en je bent zeker niet de enige. Als je yoga doet gaat je energie stromen. Dit kan er soms voor zorgen dat weggestopte emoties aan de oppervlakte komen. Dat is helemaal niet erg.

Laat in de eindontspanning deze emoties gewoon gaan en probeer te observeren wat het met je doet. Dit kan er juist voor zorgen dat deze onverwerkte emoties alsnog verwerkt worden en zo ga je met een last minder de les uit!

Over ons boekingssysteem

Hoe boek ik een les?

Om een les te kunnen boeken in ons reserveringssysteem, heb je een actief account nodig en een geldig product (abonnement of kaart).

Om een les te boeken ga je naar de les van je keuze (let goed op de datum!) en klik op 'aanmelden'. de les is gelijk geboekt en je ontvangt ter bevestiging een mail.

Een dag voor aanvang van de les ontvang je nogmaals een reminder (niet als je je korter dan 24 uur inschrijft voor een les).

Kan ik zelf bepalen naar welke les ik ga?

Je zit bij HoliBody nooit aan één bepaalde les vast. Met een abonnement of strippenkaart kun je via ons reserveringssysteem de les boeken die je wilt. Wel is het zo dat bepaalde lessen vanwege de drukte niet geboekt kunnen worden met een proefles, introductiekaart of losse les. Dit staat bij de betreffende les aangegeven. 

Je zit natuurlijk wel vast aan de hoeveelheid lessen die je (nog) hebt in het geval van een kaart of een Light membership. 

Tot wanneer kan ik een les boeken en/of annuleren?

Je kunt vanaf een maand tot aanvangstijd een les reserveren. Annuleren kan kosteloos tot één uur voor aanvang.

Moet ik een les altijd annuleren als ik niet ga?

Ja! Als je niet naar een les gaat, annuleer je altijd. Ook als je nog op de wachtlijst staat. Als je je les niet annuleert, houd je namelijk een plek bezet die iemand anders misschien graag had gewild (we werken voor sommige lessen met wachtlijsten).

Ook als het geen volle les is, is het belangrijk je af te melden. De docent blijft misschien toch net even wat langer op je wachten en begint de les dus later voor niets.

Daarnaast ben je, in het geval van een Light membership of kaart, ook je les kwijt als je niet tijdig annuleert. In het geval van een Unlimited membership geldt na vier 'no shows' (je ontvangt na drie keer een mail) een boete van € 9,99. Deze wordt betaald met de eerstvolgende incasso.

Ik zie bij sommige lessen een wachtlijst staan. Heeft het zin om mezelf op de wachtlijst te zetten en hoe werkt dat?

Het klopt dat sommige lessen drukker zijn dan anderen en dat daar een wachtlijst is. Het is zeker zinvol je toch aan te melden. In zeker 90% van alle volle lessen geldt dat bij aanvang de wachtlijst toch weg is. Er is altijd een aantal annuleringen.

Als je jezelf op de wachtlijst zet, dan wordt je automatisch toegevoegd aan de les als er een plek vrijkomt. Je ontvangt hiervan altijd een bericht via e-mail. Je hoeft dus niets meer te bevestigingen, de plek is voor jou.

Mocht je toch niet kunnen meedoen, annuleer je les dan. Dat geldt ook als je nog op de wachtlijst staat en je besluit dat je niet meer wilt komen. Meld je altijd af, want er kunnen ook nog mensen achter jou op de wachtlijst staan.

De meeste annuleringen zijn vaak op de dag zelf tot een paar uur voor aanvang. Dus check je e-mail regelmatig: er kan nog tot een uur voor aanvang een plek voor je vrijkomen. 

Ik heb een 10-rittenkaart of een Light membership. Hoe zie ik hoeveel lessen ik nog heb?

Bij je product in je account zie je het aantal resterende credits staan Bij een kaart is dat het totaal aantal credits, bij een Light membership de credits voor die maand (dus maximaal 5).

Over abonnementen, kaarten en betalingen

Welke vormen van kaarten en abonnementen zijn er bij HoliBody?

Bij HoliBody hebben we verschillende strippenkaarten en abonnementen. Je kunt beginnen met een introductiekaart (3 lessen voor € 33,-), maar een losse proefles is ook mogelijk (€ 11,-).

Daarna kun je verder met een abonnement. We hebben twee soorten abonnementen, Light (5 lessen per maand voor € 49,-) of Unlimited (onbeperkt lessen per maand voor € 68,-).

Mochten deze opties niet voor je werken, dan hebben we ook een 10-rittenkaart ( € 136,- en is 4 maanden geldig). Je ziet, hoe vaker je komt, hoe minder je per les betaalt. Hier vind je meer info over tarieven.

Ik heb een abonnement of strippenkaart. Kan ik zelf bepalen welke les ik doe?

Je zit bij HoliBody nooit aan één bepaalde les vast. Met een abonnement of strippenkaart kun je via ons reserveringssysteem de les boeken die je wilt. 

Kan ik mijn abonnement aanpassen?

Ja, dit kan altijd en is kosteloos. Je hebt bijvoorbeeld een Light membership en besluit dat je toch Unlimited wilt, of juist andersom.

Upgraden naar Unlimited kan op elk gewenst moment, zo kun je gelijk meer lessen volgen. Je kunt dit alleen per e-mail doorgeven en het verschil in abonnementsgeld boek je na overleg zelf over op onze rekening.

Als je van Unlimited wilt overstappen naar Light, dien je dit uiterlijk voor de 20ste van de maand per e-mail door te geven. Dit in verband met het aanpassen van de automatische incasso. We storten dus nooit geld terug.

Kan ik mijn abonnement of kaart tijdelijk stopzetten?

Je kunt je abonnement één kalendermaand per jaar kosteloos on hold zetten. Dit kun je alleen uiterlijk voor de 20ste van de maand per e-mail doorgeven als je het voor de volgende maand aangepast wilt hebben.

In het geval van een ernstige blessure, ziekte of zwangerschap kun je je abonnement langer bevriezen. Lees voor alle voorwaarden omtrent on hold zetten, de algemene voorwaarden (artikel 4).

Een 10-rittenkaart kan alleen in het geval van een ernstige blessure of langdurige ziekte on hold worden gezet. Dit gaat in overleg met de studio en dient zo snel mogelijk te worden aangegeven. On hold zetten van een 10-rittenkaart kan niet met terugwerkende kracht.

Hoe lang zijn de kaarten geldig?

Een introductiekaart (3 lessen voor € 33,-) is 5 weken geldig, vanaf de aanschafdatum.

De 10-rittenkaart (€ 136,-) is 4 maanden ofwel 17 weken geldig vanaf de aanschafdatum. 

Kan iemand anders mijn abonnement of 10-rittenkaart (tijdelijk) overnemen?

Nee, dit is niet mogelijk, de abonnementen en kaarten zijn persoonsgebonden.

Kan ik met contant geld betalen bij HoliBody?

Nee, je kunt in de studio niet met contant geld betalen, alleen met pin.

Alle abonnementen verlopen via automatische incasso. 

Ik betaal mijn abonnement liever niet via automatische incasso. Kan ik het overmaken?

Dit is in principe niet mogelijk. Mocht het echt een wezenlijk probleem zijn, bespreek het dan even persoonlijk met Angela. Dan kijken we samen naar een oplossing.

crosscross-circle