HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

HoliCore

Deze pittige les heeft het allemaal; in de HoliCore verbeter je je conditie en krijg je lenige en krachtige spieren. Maar daarnaast versterk je je rug- en buikspieren met specifieke 'core moves'. De les is geïnspireerd door Vinyasa yoga, maar er worden ook elementen uit de Pilates en zelfs uit de fitness gebruikt. Op het ritme van je ademhaling werken we aan een krachtige én flexibele core.

Wat je kunt verwachten in een HoliCore les

Net als in de HoliFlow start deze les met een kleine meditatie om met onze aandacht dieper naar binnen te keren en onszelf mentaal voor te bereiden op de les. Daarna volgt een warm-up waarbij al veel aandacht is voor het buik-, bekken- en ruggebied zodat we ons ook fysiek voorbereiden op het meest dynamische deel. Dit is een vloeiende reeks van staande, zittende en liggende houdingen, waarbij we ook regelmatig extra materiaal gebruiken voor meer uitdaging en verdieping. Bij al deze houdingen is er extra aandacht voor de core, maar natuurlijk ook voor al je andere spieren. Daarna kun je helemaal bijkomen en uitrusten tijdens de welverdiende eindontspanning.

De voordelen van HoliCore:

Sterke buik-, bekken- en rugspieren
Meer flexibiliteit (ook in de wervelkolom)
Betere conditie
Meer kracht
Betere longinhoud
Hogere energie
Stressvermindering
Meer focus

Voor wie is de HoliCore geschikt?

De HoliCore is een all level les, maar wel een zeer intensieve les (één van onze meest intensieve yogalessen!). Wel wordt er in de les rekening gehouden met verschillende niveaus. Heb je een zwakke rug, dan kan het een hele goede les voor je zijn. Maar bij ernstige rugblessures (zoals een hernia) is het misschien iets te zwaar. Wil je liever iets minder pittig, heb je nog weinig ervaring met yoga of heb je rugblessures, dan is de HoliCore light wellicht een betere les voor jou. Ook is de les niet geschikt als je langer dan 3 maanden zwanger bent, vanwege de vele oefeningen voor de buikspieren.

Op het lesrooster kun je zien wanneer deze les gegeven wordt.

Misschien is dit ook iets voor jou?

HoliFlow

De HoliFlow is een dynamische en energieke yogales gebaseerd op de principes van Vinyasa Flow Yoga, waarin we vloeiend bewegen op het ritme van de adem. De Flow die hierdoor ontstaat, maakt het een uitdagende les voor lichaam en geest. Met deze les verbeter je je kracht, flexibiliteit en conditie.
Bekijk les

HoliCore light

In de HoliCore light draait het allemaal om het core gebied in je lichaam: buik, bekken, rug en ook het heupgebied. Hiervoor gebruiken we een combinatie van Vinyasa Flow Yoga en Pilates. Doordat er meer grondoefeningen in zitten uit de Pilates is de les wat minder intensief dan de gewone HoliCore. Maar vergis je niet; […]
Bekijk les

HoliYinYang

De HoliYinYang is een combinatie van Yin Yoga en Vinyasa Flow Yoga (Yang) en perfect op elkaar afgestemd. Want er zijn veel zachte houdingen uit de Yin die je juist verder helpen in een Flow houding en vice versa. Er is aandacht voor verstilling en zachtheid met daar tegenover juist kracht en dynamiek. Voor een […]
Bekijk les

Meld je aan voor je eerste proefles

Lijkt de HoliCore helemaal iets voor jou, maar ben je nog
 geen lid? Boek dan direct je eerste les via onderstaande link. Heb je nog vragen, ga dan naar het contactformulier.
Boek je eerste proefles
crosscross-circle