Soms is het best lastig om elke dag voldoende groente binnen te krijgen.
Het beste is om dan ook gelijk maar bij je ontbijt wat groente te eten. En dat kan best wat creatiever dan wat bladgroen in je smoothie.
Wat denk je bijvoorbeeld van wortel in je havermout? Dit geeft echt een heerlijke zoete smaak.
Als je van carrotcake houdt, dan is dit het ontbijt voor jou! Ook handig om je kinderen stiekem wat meer groente te laten eten.
Zet in een pan de havermout op met de melk en de specerijen (en eventueel wat honing).
Ik heb ‘ongeveer’ 400 ml melk aangegeven, omdat het een beetje afhankelijk is van hoe je je havermout lekker vindt.
Zelf vind ik het lekker als hij goed smeuïg is, dus soms voeg ik nog wel wat extra melk toe. Voel dat goed zelf aan. Je kan beter later nog wat toevoegen dan dat je gelijk te veel doet!
Rasp de wortels boven de pan en roer door de havermout. Laat de pap ongeveer 10 minuten pruttelen. Roer af en toe goed door om aanbranden te voorkomen.
Snijd de druiven doormidden en hak de cashewnoten grof.
Schep de havermout in 2 kommen en verdeel de druiven en gehakte cashews erover.
Je kunt voor garnering er nog wat extra kaneel over strooien.
Tip: Ik had toevallig nog witte druiven in huis, maar je kunt natuurlijk ook wat ander fruit toevoegen, zoals bessen of wat appel of peer als je dat lekker vindt.