HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Green smoothie for glowing skin

Green smoothie for glowing skin

Dit is een smoothie die geweldig is voor een gezonde, stralende huid. Want ook al zou zelfvertrouwen van binnenuit moeten komen, we voelen ons vaak toch net wat zekerder als we er goed uitzien.

Deze smoothie barst van de vitaminen, mineralen, fytonutriënten (kleine, plantaardige superstofjes) en antioxidanten. Daardoor is dit een geweldige boost voor je huid.

Ananas werkt bijvoorbeeld heel goed tegen acné en eczeem. De avocado bevat veel gezonde vetten wat zorgt voor een soepele huid. Komkommer is vocht inbrengend (net als het kokoswater) en sinaasappel bevat enorm veel vitamine C, een zeer sterke antioxidant en dus anti-verouderend.

Maar spirulina is de echte superfood in deze smoothie. Het is ontstekingsremmend, antibacterieel (dus ook weer heel goed voor een onzuivere huid) en bevat veel eiwitten. De eiwitten zorgen ervoor dat onze huid vol en soepel blijft. Maar daarnaast heeft spirulina nog ontelbaar veel andere goede eigenschappen.

En ben je al gezegend met een stralende huid, deze smoothie is natuurlijk voor je hele lichaam en welzijn megagezond. Dus pak je blender erbij en enjoy!

Voor de smoothie

Ingrediënten voor 2 a 3 grote glazen*

100 g (bevroren) ananas in blokjes
70 g (bevroren) mango in blokjes
1 kleine avocado
75 g spinazie
1 sinaasappel ontveld en in partjes
1/3 komkommer in blokjes (met schil!)
1 maatschepje spirulina
1 theelepel gemberpoeder (of een stukje verse gember)
Desgewenst 1 maatschep plantaardig eiwitpoeder (dan is het ook een goed ontbijtje)
Ongeveer 250 ml kokoswater

Bereidingswijze

Doe alles in de blender en mix goed door totdat het een romige smoothie is.

* Zoals altijd bij mijn smoothie recepten zijn de hoeveelheden een aanwijzing. Houd je van minder dik, doe er dan nog wat kokoswater bij. Wil je het juist wat dikker, dan wat minder water of meer avocado en mango.

Tip: Zoals gezegd is spirulina echt geweldig voor je hele fysiek en dus goed om regelmatig in te nemen. De smaak is echter niet heel lekker, het is een algje dus het smaakt en ruikt een beetje vissig. In een smoothie proef je daar niks van terug. Maar drink je niet dagelijks een smoothie, dan is spirulina ook in capsule vorm te koop.

Gerelateerde blogs

crosscross-circle