In de zomer heb je vaak wat minder behoefte aan zwaar eten en meer aan licht, verkoelend en bij voorkeur ook nog hydraterend voedsel.
Watermeloen voldoet volledig aan al deze eisen.
Het is licht verteerbaar, bevat weinig calorieën (maar wel heel veel voedingsstoffen) en is super hydraterend aangezien het maar liefst voor 92% uit water bestaat.
En wist je dat deze vrucht zich ook uitstekend laat combineren met hartige smaken zoals het zoute van feta?
Dus probeer deze heerlijke salade deze week nog! Kan als lunch, maar ook lekker als licht diner.
Rooster de pijnboompitten op laag vuur bruin in een droge koekenpan.
Spoel de kikkererwten goed af in een vergiet en laat deze uitlekken. Snijd ondertussen de avocado en watermeloen in stukjes.
Leg de basilicumblaadjes op elkaar en draai daar een “sigaartje” van. Op deze manier kun je er heel gemakkelijk dunne reepjes van snijden.
Verdeel de slamelange over twee borden en verdeel daarop ook de kikkererwten, avocado en meloen.
Verkruimel de feta over de twee borden. Strooi hier de pitten en de basilicumreepjes op.
Breng elk bord op smaak met de olijfolie, limoensap en versgemalen peper. En klaar is je zomerse salade!
Tip: Ook munt doet het erg goed met watermeloen, in plaats van de basilicum. En leuk idee voor een heerlijk en gezond borrelhapje: Doe op een cocktailprikker een blokje watermeloen, een blokje feta en een blaadje munt of basilicum. Eventueel strooi je hier ook weer een klein beetje peper over. Heerlijk bij een frisse cocktail of een glaasje bubbels. Of natuurlijk bij een lekkere vlierbloesemlimonade als je het liever alcoholvrij houdt!