Wie wil nou niet muffins als ontbijt!?
Jong en oud zullen smullen van deze voedzame en gemakkelijke te bereiden muffins.
En ze zijn ook nog eens ontzettend voedzaam, dus alles voor een goede start van de dag.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vermaal de walnoten in een keukenmachine of hakmolen tot het een soort meel is.
Doe dit walnotenmeel met de havermout, bananen, eieren, melk, kruiden en bakpoeder in een blender en blend totdat het een mooie vloeibare massa is zonder stukjes.
Vet het blik goed in met de kokosolie en vul de vormpjes voor ¾ met het mengsel.
Bak ze in de oven in ongeveer 30 minuten gaar.
Ze blijven een beetje vochtig door de bananen, maar je kunt het even testen door een satéprikker in ene muffin te steken. Blijft er nog veel deeg aan plakken, dan mogen ze nog iets langer.
Serveer met de yoghurt en vers fruit en besprenkel het alles met een beetje honing.
Tip 1: Heeft iemand een notenallergie? Vervang dan de noten volledig door havermout.
Tip 2: Deze muffins zijn natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje