HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Stamppot van zoete aardappel en biet

Stamppot van zoete aardappel en biet

De herfst is weer aangebroken en dat betekent stamppottijd! Maar deze keer eens even anders dan anders, met niet gewone aardappels maar zoete aardappel.

Samen met de aardse smaak van de rode biet is dat een heerlijke combinatie. En een explosie van kleur op je bord! De feta en thijm geven het een beetje een mediterraan tintje. En dit recept is ook zo klaar, want de bietjes zijn al voorgekookt en zoete aardappels hoeven niet zo lang te koken als gewone aardappels.

Voor de stamppot

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

700 g oranje zoete aardappel
400 g gekookte bieten (geraspt)
1 biologisch bouillonblokje
70 g feta
Aantal takjes verse thijm
Versgeraspte nootmuskaat
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke blokken van ongeveer vier bij vier centimeter. Zet de zoete aardappels op in water zodat ze net onder staan. Voeg het bouillonblokje en een paar takjes thijm toe, breng aan de kook en kook de aardappelblokjes in ongeveer tien minuten gaar.

Als je geen kant-en-klaar geraspte bieten hebt, rasp deze dan zelf en laat goed uitlekken, zodat al het bietensap weg is.

Giet de aardappels af, maar bewaar iets van het kookvocht. Haal ook de takjes thijm eruit. Stamp de zoete aardappel met iets van het kookvocht (het hangt er een beetje vanaf hoe je je stamppot wilt. Voor extra smeuïge stamp gebruik je meer kookvocht. Let op, want zoete aardappel is al minder droog dan gewone aardappel). Voeg de bieten toe en roer door. Doe dit niet al te fanatiek, want je wilt nog wat oranje van de zoete aardappel zien.

Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat, wat peper en eventueel zout (maar proef eerst, want in de bouillon zit natuurlijk ook al zout). Verkruimel de feta en strooi dit over de stamppot samen met nog wat extra fijngehakte verse thijm.

Tip: Voor een vegan versie kun je de feta achterwege laten en eventueel wat gehakte walnoten erover strooien.

Gerelateerde blogs

crosscross-circle