Als je iets meer tijd hebt om je lunch voor te bereiden, kies dan eens voor deze gevulde zoete aardappel.
Zoete aardappels zitten bomvol vitaminen, mineralen en vezels, maar koud zijn ze zelfs nog gezonder.
Ze bevatten dan boterzuur wat goed is voor je darmflora.
Ik geef hier twee ideeën voor de vulling, maar wees creatief, want werkelijk alles smaakt met deze oranje knollen!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de zoete aardappels goed schoon, maar zorg wel dat de schil heel blijft.
Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en prik er een paar gaatjes in met een vork. Leg de aardappels in een ovenschaal of op het rooster in de oven (let wel op dat er wat 'sap' uit de gaatjes kan lekken) en laat ze minimaal 45 minuten in de oven poffen.
Heb je twee grote aardappels, dan misschien zelf wel een uur. Ze zijn gaar als ze zacht aanvoelen. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen in de folie.
Bereid ondertussen de vulling.
Snijd de afgekoelde aardappels in de lengte in, maar zorg dat ze aan de onderkant aan elkaar blijven. Schep de vulling erin en garneer royaal met de topping.
Tip: Dit is een superhandig gerecht om restjes rauwkost op te maken. Maar ook als je nog wat gekookte of roergebakken groente over hebt, kun je dat als topping op je aardappels gebruiken.
Voor de tonijnvulling prak je de avocado goed fijn. Snipper het sjalotje en laat de tonijn uitlekken. Voeg dit aan de avocado toe samen met de mayonaise, het limoensap en het zout en peper. Roer goed door.
Voor de fetavulling verbrokkel je de feta in kleine stukjes en snipper je ook het sjalotje. Vermeng dit met de hummus, citroensap, pitten en zout en peper.
Snijd voor de topping de komkommer, paprika en munt in fijne reepjes en meng dit met de worteljulienne.