HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Zoete aardappelsalade met romige tahindressing

Zoete aardappelsalade met romige tahindressing

Zoete aardappel is echt mijn favoriete comfortfood. En je kan er zoveel mee. Bijvoorbeeld in deze heerlijke salade.

Dit is echt weer een voorbeeld dat gezond en superlekker echt samen kunnen gaan.

Heerlijk als lunch, maar je kunt ‘m natuurlijk ook als diner eten.

Ook een fijne maaltijd voor als je erna nog gaat trainen; het is een salade die goed vult, maar toch licht verteerbaar is.

Voor de salade

Ingrediënten voor 2 personen

2 middelgrote zoete aardappels
Eetlepel olijfolie
1 gele paprika
1/3 komkommer
Ongeveer 8 kerstomaatjes
Halve avocado
Sesamzaadjes
80 g gemende bladsla
Handje rodekool kiemen
2 eetlepels tahin
½ eetlepel mosterd
Sap van een halve citroen
Klein beetje honing
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappels in grove blokken en meng ze met de olijfolie. Spreid uit over een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster in 40 minuten mooi bruin in de oven.

Was en snijd ondertussen de paprika, komkommer, avocado en kerstomaatjes in stukjes.

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan (niet te heet, gaat heel snel). Als de zoete aardappel klaar is haal je die uit de oven en laat je het een klein beetje afkoelen.

Maak in een grote schaal ondertussen de dressing. Meng hiervoor het citroensap, de tahin, de mosterd, de honing en wat zout en peper goed door elkaar.

Doe hier nu de zoete aardappel bij en meng goed. Laat weer even staan. Doordat de aardappel nog lauw is, trekt de smaak van de dressing er goed in en wordt het nog intenser.

Roer nu ook de andere groenten er doorheen.

Verdeel de bladsla over twee diepe borden. Schep hierop de aardappelsalade en garneer met de rodekool kiemen. Enjoy!

Tip: Zoete aardappels heb je in verschillende kleuren; wit (met roze schil), oranje en paars (lastiger te verkrijgen). Ik vind zelf de oranje net iets lekkerder, maar qua voedingsstoffen maakt het weinig uit. Zoete aardappel is wel wat duurder dan de gewone aardappel, maar ook best lang houdbaar. Dus als je een keer een aanbieding ziet, koop wat meer. Je kunt ook een extra grote portie roosteren. De helft doe je in deze salade als lunch en de andere helft eet je de volgende dag als diner met wat extra groente en een stukje vlees of vis erbij.

Gerelateerde blogs

crosscross-circle