HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Groene groentesoep

Groene groentesoep

Ik ben dol op kleurrijk eten. En met name groente heb je in alle kleuren van de regenboog! Maar wist je dat de verschillende kleuren ook verschillende gezondheidsvoordelen hebben? Zo zijn over het algemeen rode groente goed voor je hart- en bloedvaten en oranje bijvoorbeeld goed voor je ogen.

Maar de kleur groen is toch wel de beste als het op groente aankomt. Groene groente bevat namelijk chlorofyl en dat heeft een zuiverende werking voor lever, nieren en bloed. Daarnaast bevatten ze veel mineralen zoals calcium en ijzer en vitamines zoals vitamine C en E, wat sterke antioxidanten zijn. Ook zitten er veel vezels in groene groente wat weer zorgt voor een goede darmwerking.

Kortom, dit groene soepje is megagezond voor je. Maar ook gewoon erg lekker en snel klaar.

Voor de soep

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

1 courgette
100 g (bevroren) doperwtjes
1 venkel
100 g (baby)spinazie of een andere bladgroente zoals snijbiet of boerenkool (afhankelijk van seizoen)
1 eetlepel kokos- of olijfolie
3 stengels bosui
1 teentje knoflook
1 bosje basilicum
2 biologische groentebouillon blokjes
50 g geraspte pecorino kaas
Desgewenst wat gedroogde groene kruiden zoals oregano of tijm
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de bosui en knoflook fijn en fruit dit kort in de olie in een grote pan. Snijd ook de courgette en venkel in stukjes en voeg deze toe. Roerbak deze ook kort mee.

Voeg dan de bouillonblokjes toe en een ruime liter water. Voeg eventueel ook de gedroogde kruiden toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken.

Doe de spinazie er bij en kook nog even een minuutje mee. We koken de groenten niet al te lang, zodat niet al die goede vitamines en mineralen verloren gaan!

Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Dit gaat het snelst als je de blaadjes op elkaar legt en er dan een sigaartje van rolt. Je kun dan mooie smalle reepjes snijden.

Pureer de soep met een staafmixer. Proef of de soep goed op smaak is en voeg anders nog wat zout en peper toe. Schenk in kommen en garneer met de geraspte pecorino en de basilicumreepjes.

Tip: Wil je de soep iets meer vulling geven, meer een maaltijdsoep van maken? Dan kun je er bijvoorbeeld wat gekookte quinoa of rijst aan toevoegen. Of voor een niet vegetarische variant wat reepje gerookte kip of zalm (in het geval van de zalm zou ik de pecorino weglaten). Deze hoef je dan niet mee te koken, maar kun je al in de soepkom doen en dan de soep eroverheen gieten.

Gerelateerde blogs

crosscross-circle