Deze heerlijke home made goodies maakten we een aantal jaar geleden voor een Indian Summer evenementje in de studio.
Iedereen was erg enthousiast en velen vroegen om de recepten, dus bij deze!
De carrotcake muffins met gedroogde blauwe bessen zijn zo gezond, dat je ze ook als ontbijt kunt eten. En je hebt gelijk weer wat extra groente binnen!
Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de eieren totdat ze lekker luchtig zijn met een handmixer of in de keukenmachine.
Mix vervolgens het amandelmeel, zout, de koekkruiden en het bakpoeder door de eieren. Voeg de geraspte wortel toe en meng goed.
Smelt de kokosolie in een pannetje en meng dit door het beslag (let op, laat eerst weer beetje afkoelen, anders kunnen de eieren al gaan garen).
Zoet het beslag met de ahornsiroop.
Nog even goed mengen en verdeel het vervolgens over de muffinvormpjes. Het rijst nog wel wat, dus doe ze niet helemaal tot de rand vol.
Bak de grote muffins in 20 – 25 minuten gaar. De mini’s hebben 15 - 20 minuten nodig. Ze zijn gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Oké, voor smoothies vind ik het altijd lastig om echt een recept te geven, want de een vindt een smoothie wat dunner lekkerder en de ander heeft ‘m juist liever wat dikker en romig. Dus dit is bij benadering.
Je kunt zelf altijd wat meer of minder van het fruit of kokswater toevoegen. Bevroren fruit (te koop bij alle grote supermarkten, maar je kunt het ook zelf invriezen) maakt je smoothie nog romiger.
Verder is het heel eenvoudig: doe alle ingrediënten in de blender en mix goed door totdat het een romige smoothie is.
Mijn geheim voor een heerlijke frisse guacamole? Veel koriander en geen knoflook.
Ja, ik weet dat knoflook heel gezond is en als je het als dip ’s avonds serveert kan het ook lekker zijn. Maar ik eet deze guaca ook gewoon in de ochtend met een gekookt eitje, of tijdens de lunch op een (quinoa) cracker.
En dan vind ik rauwe knoflook erg overheersend. En wellicht ook niet even vriendelijk voor bijvoorbeeld collega’s of geliefden waar ik nog mee moet converseren, haha.
Maar voel je natuurlijk vrij om het wel toe te voegen. Ook hier zijn de ingrediënten weer bij benadering. Je kunt altijd wat meer of minder koriander, ui of peper toe voegen. Wat jouw smaak is!
Schep de avocado met een lepel uit. Doe alles in een hakmolen of staafmixer en mix.
Gebruik dus ook de steeltjes van de koriander want die hebben juist veel smaak. Houd je niet van koriander, dan kun je ook kiezen voor munt, basilicum of rucola.
Met een staafmixer wordt de guacamole over het algemeen wat smeuïger, met een hakmolen blijf je iets meer structuur houden. Is ook net wat je zelf lekker vindt.