lentesalade manchego frambozen

Recepten hoeven wat mij betreft niet altijd ingewikkeld te zijn of met veel ingrediënten. Het gaat er ook vaak om dat ze je weer even inspireren met wellicht combinaties die je niet snel verwacht. Zoals deze lentesalade met manchego, frambozen en tuinkers. Het pittige van de kaas past perfect bij het friszure van de frambozen. En de tuinkers geeft het net even die extra bite. Deze salade doet het goed als voorafje. Maar hij kan ook prima voor een lichte lunch. Dan kun je er eventueel een knapperig zuurdesem broodje bij serveren. Of wat meer groente aan toevoegen zoals wat (verse) tuinboontjes of haricot verts.

Ingrediënten lentesalade voor 2 personen:

  • 50 gram gemengde bladsla (mesclun)
  • 75 gram frambozen
  • 50 gram harde geiten- of schapenkaas (kan Hollandse kaas zijn, maar bijvoorbeeld ook manchego)
  • 1 grote eetlepel gemengde pitten (pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten)
  • Bakje tuinkers
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel frambozenazijn (kan ook balsamico of wijnazijn zijn)

Bereidingswijze:

Verdeel de (gewassen) slamelange over 2 borden. Snijd de manchego in blokjes en verdeel deze met de frambozen over de sla. Strooi hier ook de pitten over en knip zoveel tuinkers als je lekker vindt erover. Besprenkel vervolgens met de olijfolie en azijn en “ready to serve”!

Tip: Tuinkers is een kiemgroente en heel gezond. Hij doet dan ook zeker niet onder voor zijn hippere broertjes als alfalfa, broccolikers en andere kiemgroente. En het lekkere van tuinkers is dat het heel goed combineert met zomerfruit, zoals dus frambozen, maar ook heerlijk op aardbeien. En het is heel gemakkelijk om zelf te kweken (heeft vast iedereen vroeger wel eens op de basisschool gedaan).