HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Romige quinoa risotto met boerenkool en pompoen 

Romige quinoa risotto met boerenkool en pompoen

Ben je ook zo dol op risotto, maar eet je liever niet te veel witte rijst? Probeer dan deze variant eens met quinoa.

Door de quinoa, net als risotto, langzaam te garen in bouillon wordt het heerlijk romig.

De boerenkool en pompoen maken het een heerlijk verwarmend en supergezond winters gerecht.

Voor de risotto

Ingrediënten voor 2 personen

120 g quinoa (wit, rood of een mix)
1 ui
1 teentje knoflook
1 kleine oranje pompoen
150 g gesneden boerenkool
1 biologisch groentebouillonblokje
Een paar takjes verse thijm
50 g schapen- of geitenfeta
Peper naar smaak
Ongeveer 2 eetlepels olijfolie
Eventueel een handje rauwe en ongezouten pecannoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd ondertussen de pompoen in 4 kwarten en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Als je een biologische pompoen gebruikt, hoef je deze niet te schillen. De schil is door het roosteren gewoon te eten (heb je een niet-biologische pompoen, dan beter wel schillen vanwege achtergebleven pesticiden). Snijd de pompoen in stukjes, besprenkel ze met wat olijfolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede ovenplaat. Rooster de pompoen in de oven in ongeveer 40 minuten gaar. Schep af en toe om zodat ze mooi regelmatig kleuren.

Maak ondertussen van het bouillonblokje een halve liter bouillon (kan gewoon met water uit de waterkoker, kookt toch verder door in de risotto) en snipper de ui en de knoflook.

Verwarm in een pan met dikke bodem een eetlepel olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet en voeg dan de quinoa toe. Roer goed door, zodat alle quinoa met wat olie bedekt is. Voeg dan ongeveer de helft van de bouillon toe en laat tien minuutjes zacht koken. Roer regelmatig! Als je ziet dat de bouillon bijna op is voeg je nog een beetje toe.

Na die tien minuten voeg je ook de boerenkool toe en nog wat meer bouillon. Doe niet te veel want je wil de bouillon zoveel mogelijk laten indikken door het koken; je giet de quinoa niet meer af. De boerenkool en quinoa laat je nog tien minuten koken en elke keer als het te droog lijkt te worden voeg je wat van de bouillon toe. Ook nu, blijf goed roeren. Als het goed is gebruik je ongeveer 400 à 450 ml van de bouillon.

Ris de thijmblaadjes van de takjes en voeg dit toe aan de quinoa. Roer nog een keer goed door en proef de smaak. Waarschijnlijk is de risotto al zout genoeg door de bouillon, maar je kan nog wat peper toevoegen indien gewenst.

Schep de risotto in diepe borden en verkruimel de feta en eventueel de pecannoten erover. Eet smakelijk!

Tip: Kies altijd voor biologische bouillonblokjes. Deze bevatten doorgaans wat minder zout en geen schadelijke e-nummers zoals E621 (MSG, smaakversterker).

Gerelateerde blogs

crosscross-circle