HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Poke bowl

Poke bowl

Dit heerlijk lichte en zomerse gerecht doet qua smaak en ingrediënten nog het meeste denken aan sushi, maar het komt uit Hawaii.

En terwijl sushi vaak maar een beetje of helemaal geen groente gevat, kun je aan deze maaltijd net zo veel groente toevoegen als je wilt. Wees daar ook creatief mee.

Ik had bijvoorbeeld de spinazie nog toevallig in de koelkast liggen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor zoete paprika, radijs, (bos)ui, andere soorten zeewier of wat jij lekker vindt. Hetzelfde geldt voor de vis; varieer met bijvoorbeeld zalm, coquilles of (gekookte) garnalen.

Voor de Poke bowl

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

250 gram rauwe tonijn, sashimi kwaliteit (liever niet de verpakte versie uit de supermarkt. Haal het vers bij de visboer.)
120 g zilvervliesrijst
1 avocado
2 grote handen jonge bladspinazie
½ komkommer
1 grote hand worteljulienne
1 klein bakje zeewiersalade (chuka wakame)
2½ eetlepel sojasaus
2 theelepels rijstazijn
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaadjes
Gemalen chiliflakes naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de tonijn in grove dobbelsteentjes en rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

Klop een dressing van 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel rijstazijn, de theelepel sesamolie en ¾ van de sesamzaadjes. Voeg wat van de gemalen chiliflakes toe als je van pittig houdt. Roer dit door de tonijn en laat de tonijn hierin marineren.

Kook ondertussen de zilvervliesrijst, zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen. Roer hier de andere theelepel rijstazijn en een halve eetlepel sojasaus door.

Snijd ook de avocado en komkommer in dobbelsteentjes (ongeveer gelijke grootte als de tonijn).

Nu ga je je Poke bowl opmaken; begin met wat van de rijst in het midden. Hier omheen of erop (ligt aan de grootte van je bord of kom) plaats je de overige ingrediënten. Je roert ze niet door elkaar, je houdt het juist apart. Garneer met de overgebleven sesamzaadjes en eventueel nog wat van de chiliflakes.

Aloha!!

Tip: Eet je liever geen (rauwe) vis, kun je ook kiezen voor gepocheerde kip. Ben je vegetarisch? Kies dan voor blokjes tofu, geroosterde zoete aardappel of voeg bijvoorbeeld edemameboontjes toe.

Gerelateerde blogs

crosscross-circle