HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Sushisalade met zalm en bimi 

Sushisalade met zalm en bimi

Voor sushi kan je me altijd wakker maken! Heerlijk, die combinatie van de zilte rauwe vis met het romige van de sushirijst.

Helaas bevat de meeste sushi niet heel veel groente en dus inderdaad wel veel witte rijst. Dus voor af en toe een keertje helemaal prima, maar niet goed om elke dag te eten.

Daarom deze voedzame maaltijdsalade. Volop met de smaken van sushi, maar dan net een beetje gezonder.

Voor de salade

Ingrediënten voor 2 personen

120 g witte quinoa
250 g bimi (of broccoli als je geen bimi kan vinden)
125 g zalm
1 avocado
1/4 komkommer
75 g veldsla
1 eetlepel sesamzaadjes
Sap van 1 limoen
Ongeveer 2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
Wasabi naar smaak
Een klein handje alfalfa of andere kiemgroente
Eventueel een paar plakjes nori

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de sesamzaadjes even in een droge koekenpan. Kook de quinoa in ongeveer 20 minuten gaar en spoel af met koud water.

Snijd van de bimi het onderste stukje van de stengels en was de stronkjes goed. Breng een klein laagje water aan de kook in een pan. Als je een stoommandje hebt, stoom de bimi dan in ongeveer 5 minuten (mag nog een lekker bite hebben). Anders kook je de bimi 5 minuten in het laagje water zonder deksel (dan blijven ze mooi groen). Giet de stronkjes hierna af en spoel ze af met koud water, zodat ze niet doorgaren.

Rooster de zalm in ongeveer een kwartiertje mooi gaar in de oven. Hij mag nog een beetje rauwig van binnen zijn. Snijd de komkommer en de avocado in stukjes.

Klop ondertussen een dressing van het limoensap, sojasaus en honing. Voeg hier wat wasabi aan toe naar smaak. Let op: wasabi is heel sterk, dus je kan beter steeds een beetje toevoegen en dan proeven in plaats van in een keer heel veel. Tenzij je van lekker pittig houdt, natuurlijk!

Verdeel de veldsla over een mooie schaal. Hier verdeel je vervolgens de quinoa, komkommer, avocado, bimi en zalm over. Giet de dressing erover en garneer dan met de sesamzaadjes, kiemgroente en eventueel wat versnipperde plakjes nori.

Itadakimasu! (eet smakelijk in het Japans)

Tip: Zeewier bevat veel jodium en dat is onmisbaar voor een goede stofwisseling, maar ook voor een goede hormoonhuishouding. Nederlanders hebben vaak een tekort aan jodium (ook doordat we steeds minder brood eten waar het aan toegevoegd zit) Zeewier, dus ook nori, bevat gelukkig veel jodium. Dus voeg dit af en toe aan je maaltijd toe om een tekort te voorkomen.

Gerelateerde blogs

crosscross-circle