HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Kipkerriesalade met appel

Kipkerriesalade met appel

Deze lichte lunchsalade is heerlijk in de herfst met zoetige appels en pittige kerriedressing.

Door de vele groenten, kip en noten bevat het veel vezels (goed voor de darmflora), eiwitten, gezonde vetten en vitaminen en mineralen.

Daarnaast bevat kerriepoeder kurkuma. Kurkuma is megagezond voor je en versterkt je auto immuunsysteem.

Dus zeker nu het weer wat kouder wordt en de weerstand wat minder, kan een boost van je natuurlijk afweersysteem geen kwaad!

Je kunt nog wat extra kurkuma toevoegen als je dat lekker vindt.

Voor de salade

Ingrediënten voor 2 personen

120 g kipfilet
80 g gemende bladsla
1/3 komkommer
1 gele of rode paprika
2 grote stengels bleekselderij
1 zoete appel
Handje alfalfa
10 halve walnoten
2 eetlepels tahin
Sap van een halve citroen
1 theelepel kerriepoeder (plus eventueel nog wat extra kurkumapoeder)
Klein beetje honing
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Zet een pan met water op en breng dit tot het kookpunt. Doe de kipfilet in de pan en kook het vlees ongeveer 20 minuten gaar (even checken, als het van binnen nog rood is, dan iets langer).

Verwarm de grillstand van de oven op 250 graden. Snijd de paprika in 2 helften, verwijder de zaadlijsten en rooster ze in de oven tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Stop ze dan in een plastic zakje en laat ze even 10 minuten 'zweten'.

Was en snijd ondertussen de komkommer, bleekselderij en appel in stukjes. Hak de walnoten in wat kleinere stukjes (laat eventueel 2 mooie voor de garnering heel).

Laat de kipfilet afkoelen en snijd deze ook in blokjes. Haal de paprikahelften uit het zakje. Je kunt nu heel gemakkelijk het zwartgeblakerde vel eraf pellen. Snijd de paprikahelften in reepjes.

Maak in een grote schaal de dressing. Meng hiervoor het citroensap, de tahin, het kerriepoeder, de honing en wat zout en peper goed door elkaar. Roer hier de gesneden groenten, kip en noten doorheen.

Verdeel de bladsla over twee diepe borden. Schep hierop de het groente-kipmengsel en garneer met de alfalfa en overgebleven walnoten.

Tip: Vind je paprika’s roosteren te veel werk (al valt dat echt mee, geloof me), dan kun je ook geroosterde paprika’s in pot gebruiken. Ook heeft de Albert Heijn geroosterde groenten, waaronder een paprikamix in het versschap. Hier zit verder niets aan toegevoegd, dus ook een goed en snel alternatief.

Gerelateerde blogs

crosscross-circle