HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Eiwitrijke pannenkoekjes met vers fruit

Eiwitrijke pannenkoekjes met vers fruit

Wat kan een vrije zondagochtend toch lekker zijn! Wat langer uitslapen, misschien nog wat lezen in bed en natuurlijk uitgebreid ontbijten.

Of je je luie zondagochtend nou alleen, met je partner of met het hele gezin doorbrengt, deze pannenkoekjes vindt iedereen lekker.

Ze bevatten veel goede bouwstoffen zoals eiwitten, langzame koolhydraten en vezels, zodat je daarna genoeg energie hebt om op de zondagmiddag nog wat actiefs te gaan doen.

Voor de pannenkoekjes

Ingrediënten voor zes kleine pannenkoekjes (ruim voldoende voor één volwassene of twee kinderen)

45 g havermout
1 ei
1 kleine banaan (of een halve grote)
Ongeveer 100 ml amandelmelk (of een andere zuivel- en suikervrije notenmelk)
Desgewenst een schepje plantaardig eiwitpoeder (kan ook weggelaten worden)
Een flinke snuf vanille- en kaneelpoeder
Vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen, aardbeien of wat er in het seizoen is
1,5 eetlepel ahornsiroop
Een beetje kokosolie om in te bakken (andere olie of boter kan ook)

Bereidingswijze

Doe de havermout, banaan, ei, melk, vanille, kaneel en eventueel eiwitpoeder in een maatbeker. Meng hiervan een glad beslag met een staafmixer.

Je kunt dit ook eventueel in de blender doen. Van een dik beslag krijg je wat dikkere pannenkoekjes, wat meer a la “American pancakes”. Heb je liever wat dunnere flensjes kun je er altijd nog wat meer melk bij doen.

Verwarm ondertussen vast een grote koekenpan op het vuur en smelt hierin een beetje van de kokosolie. Als de olie goed heet is, schenk je drie kleine bergjes van het beslag in de pan.

Laat de pannenkoekjes in een paar minuten mooi bruin worden. Als de bovenkant ook gestold is draai je ze om en bak je ook de andere kant.

Haal ze uit de pan (je kunt ze eventueel warm houden onder aluminiumfolie, zeker als je er meer maakt) en bak er zo nog drie. Dit recept geeft ongeveer zes kleine pannenkoekjes.

Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer met het verse fruit en de ahornsiroop. Garneer eventueel nog met wat extra kaneelpoeder.

Tip: Je kunt natuurlijk ook wat meer pannenkoekjes bakken en er de volgende dag een paar meegeven in het lunchpakket van je kinderen. Of je neemt ze lekker zelf mee als gezond tussendoortje!

Gerelateerde blogs

crosscross-circle