Wat kan een vrije zondagochtend toch lekker zijn! Wat langer uitslapen, misschien nog wat lezen in bed en natuurlijk uitgebreid ontbijten.
Of je je luie zondagochtend nou alleen, met je partner of met het hele gezin doorbrengt, deze pannenkoekjes vindt iedereen lekker.
Ze bevatten veel goede bouwstoffen zoals eiwitten, langzame koolhydraten en vezels, zodat je daarna genoeg energie hebt om op de zondagmiddag nog wat actiefs te gaan doen.
Doe de havermout, banaan, ei, melk, vanille, kaneel en eventueel eiwitpoeder in een maatbeker. Meng hiervan een glad beslag met een staafmixer.
Je kunt dit ook eventueel in de blender doen. Van een dik beslag krijg je wat dikkere pannenkoekjes, wat meer a la “American pancakes”. Heb je liever wat dunnere flensjes kun je er altijd nog wat meer melk bij doen.
Verwarm ondertussen vast een grote koekenpan op het vuur en smelt hierin een beetje van de kokosolie. Als de olie goed heet is, schenk je drie kleine bergjes van het beslag in de pan.
Laat de pannenkoekjes in een paar minuten mooi bruin worden. Als de bovenkant ook gestold is draai je ze om en bak je ook de andere kant.
Haal ze uit de pan (je kunt ze eventueel warm houden onder aluminiumfolie, zeker als je er meer maakt) en bak er zo nog drie. Dit recept geeft ongeveer zes kleine pannenkoekjes.
Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer met het verse fruit en de ahornsiroop. Garneer eventueel nog met wat extra kaneelpoeder.
Tip: Je kunt natuurlijk ook wat meer pannenkoekjes bakken en er de volgende dag een paar meegeven in het lunchpakket van je kinderen. Of je neemt ze lekker zelf mee als gezond tussendoortje!