HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Agata

"Ik ben Agata en woon alleen of nee, soms ook met mijn hond Krak. Ik zeg altijd ‘Ik heb het staartje’. Ik deel de zorg voor onze hond namelijk met mijn ex-vriend. Ik geef al sinds 2018 verschillende soorten yoga bij HoliBody. Daarnaast begeleid ik een groep kinderen van 8 tot en met 12 jaar bij een kinderopvangorganisatie hier in Hilversum en geef ik ook nog op andere locaties in Hilversum yoga."

Filosofie achter de sport

"Werken met mensen vind ik heerlijk, ik houd van het onverwachte in het contact. Ik heb altijd veel gesport, vechtsport vooral. Ik was niet alleen geïnteresseerd in de sport op zich, maar ook om wat er achter zat, de filosofie. Beweging met wat meer achtergrond. En ademhaling ook.

Eerder had ik al yoga geprobeerd, maar pas rond mijn 35ste kreeg ik de smaak te pakken. Ik ontwikkelde een vorm van astma, zomaar uit het niets. Dat boeide me en was benieuwd of ik mijn lichaam ook zelf tot rust kon brengen. Van actief en explosief door mijn vechtsport naar de rust van yoga. Ik heb eerst een aantal workshops gedaan om te proeven of dit echt iets voor mij was. Op een gegeven moment pakte yoga mij en het werd een mooie lange reis."

Veilig voelen

Dat mensen zich veilig en fijn voelen in een les vind ik belangrijk. Heldere instructies zijn nodig, maar een band opbouwen met de deelnemers is waar ik naar zoek. Mijn grootste inspiratie is Reinier Dorrepal, de leraar van mijn Ashtanga yogaopleiding. Bij hem klopt alles. Zijn manier van leven, zijn gedrag en wat hij vertelt zijn helemaal in lijn. En Deepika Mehta vind ik een bijzondere vrouw."

"Ik wil de deelnemers meegeven dat ze vooral DOEN. De bekende yogaleraar Manju Pattahbi Jois zegt dat yoga 1% theorie is en 99% doen en ik ben het helemaal met hem eens. Dat betekent trouwens niet dat het altijd leuk is wat je tegenkomt, haha. Langzaam ontdekken brengt je zoveel meer in je lessen. Maar heb geduld, want het komt niet snel."

Agata

Opleidingen en lessen van Agata

Agata volgde de opleidingen Hatha yoga, Ashtanga yoga, Core Flow yoga, Vinyasa Flow yoga en Pilates. Daarnaast is ze opgeleid in Aerial yoga en volgt regelmatig verdiepende opleidingen.

Wil je een les bij Agata volgen? Op dit moment geeft ze bij HoliBody de volgende lessen: HoliFlow en HoliCore light. Op het rooster zie je wanneer deze lessen gegeven worden.

Volg Agata online

Instagram: @agata_yogata

crosscross-circle