HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Patricia

"Ik ben Patricia en geboren in Brabant. Al van jongs af aan vind ik het heerlijk mensen naar de zin te maken en ik houd van gezelligheid. Ik heb een oudere broer en zus. Na wat omzwervingen door Nederland woon ik sinds 2000 in Hilversum. Ik ben getrouwd en heb een zoon. Ik doe al sinds 2001 yoga, maar ben uiteindelijk pas in 2017 begonnen met mijn eerste docenten opleiding en daarna zelf gaan lesgeven. "

Rust en balans?

"In 2001 ben ik gestart met yoga. Tijdens een korte burn-out periode nam een vriendin mij mee naar een yogales. Kreunend en steunend ploegde ik die les door. De volgende dag werd ik wakker met veel spierpijn, maar ook met een heerlijk gevoel van bevrijding. Ik merkte dat het niet alleen fysiek goed voor me was, maar ik kon situaties steeds beter overzien en meer afstand nemen waar nodig. Ik werd nieuwsgierig en vroeg me af waarom? Hoe komt het dat ik zoveel rust en balans ervaar?

Omdat ik zoveel voordelen ervaarde in mijn lichaam en geest en dit graag met anderen wilde delen, ben ik in 2017 een pre-teacher training gaan doen bij een fijne yogaschool en begin 2018 gestart met de docenten opleiding. Datzelfde jaar rondde ik mijn Vinyasa yoga opleiding af."

Luisteren naar je lichaam

"Ik vind het belangrijk tijdens de les dat mensen proberen te 'luisteren' naar hun lichaam en zichzelf afvragen of de pose nog dienend is. Ik zie mensen soms koste wat kost in een houding komen, maar hun doel voorbij schieten, met het risico een blessure op te lopen.

Mijn grootste inspiratie is Johan Noorloos. Hij combineert de filosofieën van yoga en houdt de uitleg open. Hij geeft de ruimte om er zelf de belangrijke dingen voor jou uit te halen."

"Ik wil de mensen bij HoliBody meegeven dat het soms echt lastig is om op de mat te stappen en het is vaak ook best confronterend. Blijf vooral bezig en accepteer dat je op korte termijn niet echt de voordelen voelt, gun je lichaam de tijd om yoga echt te ervaren. Blijf observeren en neem soms ook een stap terug. Het is oké."

Patricia

Opleiding en lessen van Patricia

Patricia heeft een Vinyasa yoga opleiding en een online opleiding Yin yoga gedaan.

Patricia geeft bij HoliBody de HoliFlow light. Op het lesrooster zie je welke dag.

Volg Patricia online

Instagram: @patricia_marks
Website: yogapassionhilversum.com

crosscross-circle