Sandra Hulsman- van Andel

Sandra Hulsman- van Andel

In het dagelijks leven ben ik mama, vrouw, middelste zus, digital marketingconsultant voor mooie goede doelen, vriendin van allerlei leuke meiden, foodie, reislustig, positief en gedreven. En omdat ik daar erg druk mee ben, kwam ik zo rond 2011 dus niet per toeval in aanraking met yoga. Al gauw was ik vele uren per week in de yogastudio te vinden; een heerlijk rustpunt. Ik volgde allerlei lessen; Pilates, yin- en yang yogavormen (zo heb ik ook Angela leren kennen) en juist die afwisseling zorgt bij mij voor balans. En het is ook allemaal zo leuk!

Yoga workshops en retraite

Sindsdien heb ik vele prachtige yoga gerelateerde workshops en trainingen gevolgd van Brian Cooper, Govinda Kai en meer. Ook ging ik op een 5-daags retraite naar Marrakech. Elke keer vind ik meer verdieping in yoga, voeding, meditatie, spiritualiteit.

Yoga en zwangerschap

In het jaar 2015 werd ik zwanger van mijn dochter, en vanaf toen leerde ik eigenlijk pas echt wat yoga (voor mij) is: naar binnen keren, voelen wat je lichaam je op dat moment vertelt, en accepteren dat het goed is. Ook als het een dagje minder gaat, is dat ook prima. Ik startte met een cursus zen-meditatie van een half jaar bij Zen.nl in Hilversum. Vol overgave mediteerde ik twee keer per dag. Samen met een verlof van vier maanden had ik daardoor veel tijd voor bezinning. Het was in deze tijd dat ik besloot dat ik via yoga ook andere mensen wil inspireren. Ze leren meer naar hun lichaam te leren luisteren, waardoor je dichter bij jezelf komt en meer in het ‘nu’ kunt zijn.

“Realize deeply that the present moment is all you ever have. Make the Now the primary focus of your life.” – Eckhart Tolle –

Power Ashtanga Yoga

In 2016 voltooide ik de RYT200 yoga teacher training voor Power Ashtanga yoga bij Tonnie Goes in Montfoort. Het was een fantastisch jaar waarin ik de hele boekenlijst van de opleiding verslonden heb. Toen ben ik ook begonnen met lesgeven. Ik doe dit zelfstandig onder de naam bloomyoga.nl. Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan en gelukkig geniet ik net zo van het lesgeven als van het zelf yoga beoefenen. Lesgeven vind ik misschien nog wel leuker, omdat ik de kans krijg om mensen via yoga op allerlei manieren te helpen; met hun gezondheid, conditie, balans, plezier.

Zwangerschapsyogadocent en babymassage

In 2018 heb ik de specialisatie zwangerschapsyogadocent bij Rineke Vierhoven van PureYoga in Rotterdam voltooid. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd om vanuit een holistische benadering te kijken naar moeder en kind.  Denk aan anatomie en fysiologie van de zwangerschap en van de bevalling, spirituele pedagogiek, bekkenbodemtraining, ademhalingstechnieken, aromatherapie, homeopathie en yoga voor moeder en baby. Tijdens deze opleiding heb ik ervaren hoe yoga zowel prenataal als postnataal een positieve invloed kan spelen in het welzijn van moeder en kind. Daarnaast heb ik in dit jaar ook de docentopleiding Shantala babymassage gedaan. Ik geef nu ook wekelijks zwangerschapsyoga.

Lessen Sandra bij HoliBody

Sandra geeft bij HoliBody onder meer de Power Yoga en korte cursussen zwangerschapsyoga. Kijk op het lesrooster wanneer Sandra lesgeeft.