HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
HoliBody Hilversum - Your Body Your RulesHoliBody Hilversum - Your Body Your Rules
Contact
HoliBody Hilversum - Your Body Your Rules

Global Mala: 108 Zonnegroeten

Met Marjolein en Angela

Op 21 juni is het Wereld Yoga Dag. Om deze dag te eren, maar ook de langste dag van het jaar én de start van de zomer te vieren, zullen we een Global Mala doen, oftewel 108 zonnegroeten. En deze keer is het extra bijzonder, want we doen het buiten en ook nog voor een goed doel!

Wat is Global Mala?

Global mala is een wereldwijd evenement waarbij yogi’s over de hele wereld 108 zonnegroeten doen om energie, bewustwording en betrokkenheid te genereren. Het evenement is bedacht door de Amerikaanse Shiva Rea, één van ’s werelds bekendste yogateachers. Een mala is een heilige kralenketting die gebruikt wordt om te mediteren en bestaat uit 108 kralen. 108 is een heilig getal in het Hindoeïsme en kom je dan ook overal in de geschriften en spiritualiteit tegen. De serie van 108 zonnegroeten is een oud ritueel om het wisselen van de seizoenen te eren.

108 zonnegroeten lijken misschien erg pittig (en dat is het ook natuurlijk wel), maar het is ook een hele bijzondere en energieke ervaring. Iedereen die enigszins bekend is met de zonnegroeten kan hieraan meedoen. We bouwen het rustig op en je kunt zelf bepalen of je een volledige zonnegroet doet, of met wat aanpassingen. Ook kun je er altijd voor kiezen om één of meer zonnegroeten over te slaan en even bij te komen in childspose of een andere rustgevende houding. Eigenlijk kan iedereen meedoen, alleen mensen met extreme schouder- of polsblessures raden we het af. Zeker omdat we het ook voor het goede doel doen is meedoen/erbij zijn veel belangrijker dan daadwerkelijk de 108 zonnegroeten behalen.

Hoe doen we de 108 zonnegroeten?

We doen de 108 zonnegroeten in 4 sets van 27.
Set 1 draag je op met een intentie voor jezelf.
Set 2 doe je met een intentie voor een geliefde of bevriend persoon in jouw omgeving.
Set 3 draag je op aan de wereld.
Set 4 draag je op met een intentie voor verbondenheid met iedereen op aarde.
We sluiten de avond af met een Metta Bhavana meditatie (het cultiveren van liefdevolle vriendelijkheid).

Waar doen we het voor?

Afgezien van het feit dat alleen al dit samen doen heel veel positieve energie genereert, is het ook gebruikelijk om het event aan een goed doel te verbinden. En wij hebben deze keer gekozen voor Fight Cancer, mede geïnspireerd door een klant die zich ook voor deze stichting inzet. Want tegenwoordig wordt iedereen wel geconfronteerd met deze ziekte, hetzij zelf, hetzij een dierbare die het krijgt. Dit fonds ondersteunt onderzoek naar genezing maar vooral ook preventie. En hun motto is: LOVE LIFE, wat natuurlijk geweldig aansluit bij de Global Mala én HoliBody.

100% van de opbrengsten zullen dan ook naar dit doel gaan. Uiteraard hopen we dan ook dat zoveel mogelijk mensen mee zullen doen. Doordat het buiten is, is er geen deelnemerslimiet.

Locatie, tijden, kosten en aanmelden

We gaan de 108 zonnegroeten op de sportvelden aan de Geert van Mesdagweg doen, tegenover het A. Roland Holst College. Je kunt via het tunneltje op de Schuttersweg ten hoogte van de Sterrelaan onder de weg door.

We verzamelen om 19.00 uur op één van de velden (er zijn meerdere velden, maar je ziet ons vanzelf, we wachten jullie op) en starten om 19.15 uur. Kom op tijd, want we willen natuurlijk niet stoppen.

De donatie om mee te doen is minimaal € 5,- Je koopt hier een ticket en daarmee kun je dan het event in het rooster boeken. Mocht je meer willen bijdragen dan mag dat uiteraard altijd, dan kan dan direct via de site van Fight Cancer. Iedereen mag meedoen, je hoeft dus geen vaste klant van HoliBody te zijn (dus trommel ook je vrienden, familie, buren etc op!)*. Mocht je toch niet kunnen komen, meld je dan wel weer af via Trainin zodat we niet op je hoeven te wachten. Aangezien alles voor het goede doel is, geven we uiteraard geen geld terug.

Let op: je dient een eigen mat mee te nemen! Heb je geen mat, neem dan een badlaken mee, of desnoods lekker met je blote voeten in het gras. 

Er is uiteraard geen toilet, dus zorg dat je dat thuis hebt gedaan Smeer je eventueel ook in tegen de zon, muggen etc.

Het gaat in principe altijd door, dus ook bij regen, alleen bij onweer wordt het gecanceld.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, stuur dan even een mail naar info@holibody.nl.

*Je moet je aanmelden om mee te doen, ondanks dat er geen limiet is. Zo weten wij hoeveel mensen we kunnen verwachten. Ben je nog geen klant bij ons, dan dien je dus ook een account aan te maken in ons reserveringssysteem. 
crosscross-circle