Cynthia Schroo

Cynthia Schroo

Ik ben Cynthia Schroo en geboren en opgegroeid op Terschelling. Door mijn ouders en het leven op een eiland was ik als kind al veel in de natuur te vinden. Nog steeds zijn natuur en ook dieren erg belangrijk voor mij. Je zult mij dan ook vaak buiten vinden, al dan niet yoga aan het doen.

Yoga met de hond

Ik was altijd al sportief, dus toen mijn vriend en ik zeven jaar geleden onze Duitse Herder pup Dex kregen, wilde ik dan ook lekker veel met hem gaan sporten. Maar dat bleek nog niet gemakkelijk in de praktijk. Ondanks dat ik met Dex op cursus zat en veel met hem deed, luisterde hij slecht en was erg nerveus en blafte vaak. Door Cesar Millan (“The Dog Whisperer”) kwam ik erachter dat dat aan mijn eigen energie en angsten lag en dat ik dus eerst aan mezelf moest gaan werken.

Hierdoor ben ik in 2011 met yoga in aanraking gekomen en dat heeft me nooit meer losgelaten! Door yoga is mijn hele leven veranderd in positieve zin. Dex is in het voorjaar van 2018 helaas overleden. Ondanks dat ik hier veel verdriet van heb gehad heeft hij me ook zoveel gebracht, dat ik in ere van hem twee tattoos op mijn onderarmen heb geplaatst: “Prana will Guide you” en “Samadhi Mitra” wat verlichte vriend betekent. Inmiddels is er wel een nieuwe Duitse Herder in mijn leven gekomen, Milan.

Yoga opleidingen

Ik raakte steeds verslaafder aan alle positieve ervaringen met yoga en begon mijn eerste basis Hatha Yoga opleiding in Utrecht, puur voor mezelf. Daarna wilde ik meer en heb ik de Yin yoga teacher training bij Yogagarden in Amsterdam gevolgd de Pralaya Yoga opleiding van Robert Boustany (waar ik nog steeds af en toe bijscholing volg). Ook heb ik de Fundamentals Restorative Yin van Veda Ela met succes afgerond en doe ik regelmatig workshops en Masterclasses bij teachers zoals Marlene Henny.

Pranasouls

Naast yogales geven bij HoliBody en andere studio’s, geef ik ook Hoopdance en meditatie en beheer ik Pranasouls. Op dit platform ben ik o.a. bezig met bewustwording voor jongeren en vind je meer informatie over mijn activiteiten. Hier ga ik mij in de toekomst nog verder op focussen.

Ik hoop met Pranasouls, maar ook met mijn yogalessen, mensen te inspireren en bewust te maken van het feit dat je gebruik kunt maken van je imperfecties en dat je blij moet zijn met wat je kunt!

Lessen Cynthia bij HoliBody

Cynthia geeft bij HoliBody onder meer de Gentle Hatha Yoga en de Restorative Yin Yoga. Kijk op het lesrooster welke lessen Cynthia nog meer geeft.