5 jaar holibody

1 februari 2021: de dag waarop HoliBody haar 5-jarig jubileum viert. Alhoewel, vieren…De corona crisis maakt dat dit wel even een anders dan anders feestje wordt (net als alle andere festiviteiten afgelopen jaar). Maar ondanks dat is het natuurlijk wel een heel mooi moment om even bij stil te staan.

Geboren uit passie

HoliBody is ontstaan uit passie voor yoga, Pilates, ballet (eigenlijk beweging in zijn algemeenheid), voeding en gezondheid. En om dat te delen met anderen. Mijn droom was om een plek te creëren waar dit samen kwam. En op 1 februari 2016 werd dat werkelijkheid. Waar ik als enige docent begon met elf lessen per week, zijn we inmiddels uitgegroeid tot een team van zes bevlogen docenten en een verdubbeling van de lessen. Bovendien doen we nog zoveel meer; workshops, personal training, small group training, persoonlijke voedingsadviezen, detoxweek etc. etc. Alles om mensen te helpen hun optimale gezondheid te bereiken, fysiek en mentaal. HoliBody staat dan ook niet alleen voor “heilig lichaam” maar ook voor “holistisch” (vandaar de schrijfwijze). Ofwel, kijken naar het geheel en allesomvattend. En er zitten nog veel meer ideeën, plannen en hersenspinsels in de koker van HoliBody.

Kink in de kabel

Het doel voor 2020 was dan ook om een hoop van deze plannen verder te gaan ontwikkelen en uit te voeren. Om nog meer een, als het ware, health & wellness center te worden in plaats van een yogastudio (die term dekt eigenlijk nu ook al niet meer de lading). Maar ja, toen kwam daar de Coronacrisis. En die gooide wel even wat roet in het eten. In plaats van al mijn creativiteit en aandacht in vernieuwing en groei te stoppen, moest ik nu ineens bedenken hoe we met alle beperkingen van dien er toch konden zijn voor onze klanten.

2020: een jaar vol inzichten

Als je een paar jaar geleden had gezegd dat ik online zou gaan lesgeven, had ik het waarschijnlijk niet geloofd. Want ik vind het allerfijnste van lesgeven het persoonlijke contact met de mensen, de interactie en de energie van de groep. Maar ja, we hadden geen keuze. En uiteindelijk ben ik heel dankbaar dat dit überhaupt mogelijk is, lang leve de techniek (al heb ik het ook heel vaak vervloekt als het niet werkte, haha). Op een gegeven moment mochten we buiten groepslessen geven. En later ook weer in de studio, maar natuurlijk wel met 1,5 meter afstand. En toen gingen we weer dicht, lockdown nummer twee. Dit alles vraagt echt wel om een flinke dosis creativiteit en flexibiliteit. Het was constant aanpassen, leren en toepassen. Ja, 2020 was niet een gemakkelijk jaar, maar wel op z’n zachtst gezegd heel leervol…

Wat gaat de toekomst brengen?

We zijn er nog lang niet natuurlijk, ook in 2021 zal het allemaal nog zeer onzeker zijn en wellicht duurt dit alles nog wel langer. Dus al mijn “grootse” toekomstplannen blijven nog even in de koelkast, een lange termijnplanning heeft nu geen zin. We bekijken het van maand tot maand (of zelfs week tot week) en blijven ons daarbij vooral focussen op hoe we er kunnen zijn voor onze klanten. Hoe we hen kunnen helpen om in deze moeilijke, onzekere en daardoor ook onrustige tijd toch goed voor zichzelf te blijven laten zorgen, op een holistische manier.

Grateful now, Party later!

Zo stilstaand en terugkijkend op afgelopen jaar (en ook de jaren ervoor trouwens) ben ik vooral heel dankbaar. Dankbaar voor met name de mensen die betrokken zijn bij HoliBody, de docenten, de klanten en ook mijn familie en vrienden. Want juist in een bizar jaar als 2020 bleek hoe groot die betrokkenheid is, hoeveel mensen HoliBody een warm hart toedragen. Maar ook dankbaar voor wat HoliBody nu al is. En daarom verdient mijn “kindje” dan ook een groots feest voor haar vijfde verjaardag, dat wil ik niet halfslachtig doen. Dus zodra het weer kan en mag, om met de woorden van Prince te spreken, we’re gonna party like it’s 1999”! ♥♥♥